Sobre mi

Sobre mi

Es molt millor treballar en un ambient de generositat i reciprocitat, per crear bones sinergies, comunicació activa i autogestió 

Joan Ramon Fernández

Nascut al barri del Guinardó de Barcelona, vaig començar la vida paral·lelament al maig francès, un esdeveniment històric, el primera de molts.

Antigament els nostres ancestres convivien en un ambient hostil i perillós. Quant es trobaven amb un animal salvatge podien fugir-ne. Avui no és possible sortir corrent ni passar a l’atac davant la majoria de coses que ens preocupen.

Pot ser per això, surto a còrrer per muntanya, sense ànim competitiu, si no com a teràpia de cura.

Hem de ser conscients que el benestar de les persones no només depèn dels recursos socials i materials, si no també dels recursos espacials.

La preeminència dels processos socials sobre els espacials son certs, però aquest processos tenen lloc a la ciutat, i l’organització d’aquesta els condiciona, altera i mediatitza.

 

 

 

Algunes idees

En aquest lloc es difondran idees per a millorar el benestar de les nostres llars, per apoderar-nos com a usuaris actius d’habitatge i energia, i les interrelacions amb l’entorn que això comporta. Aprendrem junts a descobrir noves fites

Arquitecte tècnic, especialitzat en rehabilitació i eficiència energètica de l’edificació. EPSEB. UPC. Universitat Politècnica de Catalunya. Aquí un enllaç al meu perfil de linkedin: https://www.linkedin.com/in/joanrafdez

Soc el professional que vetlla per la conservació, el manteniment de l’habitatge, la rehabilitació de la construcció, i assegura la qualitat de vida dels seus ocupants. Sóc el metge de capçalera que té cura de la salut del teu habitatge, mediant per a coordinar solucions. Estic especialitzat en rehabilitació energètica, amb una experiència-preparació tècnica de més de 20 anys, amb el suport del col·legi professional. Aquí l’enllaç al directori de col·legiats

UPC. Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona EPSEB (1999). Arquitectura Tècnica i Edificació: Direcció i execució material de l’obra, la seva organiztació i planificació, el control de qualitat, la prevenció i seguretat laboral, la gestió econòmica, i el control de costos. Especialitat en Rehabilitació. Postgrau de qualitat ambiental en els edificis: Metodologies i eines d’avaluació (2010). Gestió energètica d’edificis (2012). Autoconsum elèctric amb energies renovables (2013). Eficiència Energètica d’Edificis (2017)

Els edificis necessiten un manteniment i control al llarg de la seva vida útil, i amb el pas del temps cal fer-hi operacions de rehabilitació. Requereixen, a més, una posada al dia pel que fa a l’eficiència energètica, qualitat ambiental, condicions d’accessibilitat i confort. En aquest sentit, et puc ajudar com a mediador que guiï les operacions que cal fer en cada moment, per assegurar-ne el correcte manteniment i adequar l’habitatge a les noves necessitats.